Snitelul cu parmezan este o rețetă delicioasă și simplă, care combină gustul clasic al șnițelului cu aroma rafinată a brânzei parmezan. Este o opțiune potrivită pentru cei care caută un preparat rapid și gustos, potrivit pentru prânz sau cină.
Snitelul cu parmezan poate fi servit ca atare, alături de o salată verde sau garnitură de legume, sau poate fi folosit în sandwich-uri sau wrap-uri pentru un gust deosebit.
RETETA DE SNITEL CU PARMEZAN
Snitelul cu parmezan are un gust savuros, dat de combinarea aromei bogate a brânzei parmezan cu gustul clasic al șnițelului. Prin trecerea șnițelului prin făină, ou și pesmet, se creează o crustă crocantă și aurie care adaugă o textură plăcută la fiecare mușcătură.
Majoritatea ingredientelor necesare pentru a pregăti snitelul cu parmezan sunt ușor de găsit și accesibile, astfel încât poți pregăti rețeta acasă fără prea multe bătăi de cap.
INGREDIENTELE NECESARE
PIEPTUL DE PUI - este un ingredient frecvent utilizat in retetele de snitel deoarece are o textura ferma, dar moale si este relativ usor de preparat. Acesta contine, de asemenea, o cantitate semnificativa de proteine, ceea ce il face o optiune sanatoasa pentru cei care urmeaza o dieta echilibrata.
PARMEZANUL - Este un ingredient important pentru ca ii ofera snitelului un gust bogat si o crusta crocanta si delicioasa. Grasimea din parmezan se topeste si se combina cu faina si oul pentru a crea o crusta crocanta si delicioasa.
OUL - Este folosit pentru a face ca amestecul de parmezan sa se lipeasca de snitel. Ouul ajuta, de asemenea, la inchiderea porilor din carne si prevenirea pierderii de umiditate in timpul procesului de gatire.
FAINA SI PESMETUL - Ajuta la uscarea suprafetei snitelului, astfel incat crusta sa poata adera mai bine si sa fie mai crocanta. De asemenea, faina ajuta la crearea unei baze pentru ou si parmezan.
ULEIUL - Este folosit pentru a praji snitelul si pentru a-i da o crusta crocanta si atractiva. El ajuta, de asemenea, la crearea unei texturi moi si suculente in interiorul snitelului.
PUDRA DE USTUROI - adauga un gust si aroma delicioase.
SAREA SI PIPERUL - Sarea adauga gustul si imbunatateste aroma generala a preparatului, in timp ce piperul negru adauga o aroma usoara si o usoara iuţeală.
CUM SA PREGATESTI SNITELUL CU PARMEZAN
Pregateste pieptul de pui. Taiati pieptul de pui in felii subtiri si bateti cu un ciocan de carne pana cand sunt mai subtiri si uniformi.
Pregateste amestecul de pesmet cu parmezan. Intr-un vas mai plat, amestecati pesmetul, parmezanul, pesmetul, usturoiul pudra, sarea si piperul.
Pregateste ouale batute si faina. Intr-un alt vas, bateti ouale. Intr-un al treilea vas, puneti faina.
Pregateste snitelele. Tavaliti fiecare bucatica de pui mai intai in faina, apoi in oua si in cele din urma in amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-va ca sunt bine acoperite.
Prajeste puiul. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si adaugati snitelele in tigaie. Prajiti fiecare bucata de snitel pana cand devine auriu inchis, timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.
Serveste. Serviti snitelele cu parmezan calde, alaturi de garnitura preferata sau legume proaspete. Pofta buna!
SFATURI UTILE
- Folositi piept de pui la temperatura camerei: Inainte de a gati snitelul cu parmezan, este important sa scoateti pieptul de pui din frigider si sa-l lasati la temperatura camerei timp de cel putin 15-20 de minute. Acest lucru va ajuta la prevenirea supra- sau sub-coacerii, asigurand ca snitelele sunt gatite uniform si bine patrunse.
- Bateți bine snitelele: Baterea snitelului ajuta la uniformizarea grosimii acestuia, precum si la obtinerea unei texturi mai moi si suculente. Bateți snitelele cu un ciocan de carne sau cu partea plata a unui cutit, pentru a ajuta la uniformizarea grosimii si la marirea suprafetei de contact cu amestecul de faina si parmezan.
- Nu incarcati prea mult tigaia cu snitele: Este important sa nu incarcati prea mult tigaia cu snitele, pentru a evita supraincalzirea si scazerea temperaturii uleiului. In general, este recomandat sa prajiti doar cateva snitele o data, pentru a permite o gatire uniforma si a evita lipirea snitelului de tigaie.
Snitel Cu Parmezan
Ingrediente
- 4 bucati piept de pui
- 1 ceasca pesmet
- ½ ceasca parmezan ras
- 1 lingurita pudra de usturoi
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- 2 oua beaten
- ¼ ceasca faina
- ½ ceasca ulei de masline
Instructiuni
- Pregatiti fiecare bucatica de piept de pui batandu-le subtire.
- Intr-un vas mai plat, amestecati pesmetul, parmezanul, pesmetul, usturoiul pudra, sarea si piperul.
- Intr-un alt vas, bateti ouale.
- Intr-un al treilea vas, puneti faina.
- Tavaliti fiecare bucatica de pui mai intai in faina, apoi in oua si in cele din urma in amestecul de pesmet si parmezan, asigurandu-va ca sunt bine acoperite.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
- Puneti bucatile de pui acoperite cu pesmet in tigaie si prajiti-le timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii si crocante.
- Scoateti bucatile de pui din tigaie si puneti-le pe o farfurie acoperita cu prosop de bucatarie pentru a absorbi din ulei.
- Serviti snitelele cu parmezan calde, alaturi de garnitura preferata sau legume proaspete. Pofta buna!
Lasa Un Comentariu