Prajitura cu Nuca si Ciocolata, o reteta ce te scoate mereu din impas atunci cand vrei sa pregatesti ceva dulce, simplu si rapid pentru familia ta. Are o textura pufoasa, frageda si aromata, perfecta pentru un mic dejun rapid alaturi de o ceasca de cafea sau pentru o recompensa oferita celor mici.
Reteta de Prajitura cu Nuca si Ciocolata
Prajitura cu Nuca si Ciocolata este una din retetele mele preferatele. Este o reteta foarte usor de facut si cu putine ingrediente.
Ingredientele importante ale retetei sunt mierea, nucile si chipsurile de ciocolata. Mierea din compozitie face aluatul fraged si pufos, nucile vin si ele cu un aport de fibre in organism iar chipsurile de ciocolata semi dulci din compozitie sunt absolut perfecta in aceasta compozitie.
Ingrediente Necesare
ZAHAR- Am folosit doar 80 g de zahar pentru ca mierea din compozitie are rol de indulcitor
FAINA - Faina de grau se foloseste cel mai des in preparea deserturilor insa la prajitura cu nuca si ciocolata se poate folosi si cea de secara fara probleme.
CHIPSURI DE CIOCOLATA - Se pot folosi toate tipurile de chipsuri, dulci,semi dulci, negre chiar si albe.
ULEIUL - Are un rol important si el in realizarea aluaturilor, ofera elasticitate si face aluatul fraged si fin.
COAJA DE LAMAIE - Aici este optional, eu pun cateodata si coaja de portocala, este si mai aromata fata de cea de lamaie.
NUCA MACINATA - In loc de nuca macitata se pot folosi si fulgi de migdale, fistic, pecan.
PRAF DE COPT - Ajuta aluatul sa isi mareasca volumul , sa fie uniform si fara crapaturi.
Cum sa Pregatesti Prajitura cu Nuca si Ciocolata
PREINCALZITI CUPTORUL : Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Tapetati o tava (19x26 cm) cu ulei si faina sau foaie de copt.
ALUATUL : Intr-un bol mare se bat albusurile spuma, incorporand zaharul si praful de sare. Separat in alt bol, amesteci coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat, 30 g nuca, mierea si chipsurile de ciocolata. Faina se amesteca separat cu praful de copt.
Spuma de albusuri se adauga treptat peste compozitia de miere, amestecand de jos in sus, apoi sa adauga si faina.
COACERE : Aluatul obtinut se pune in tava, se presara restul de nuci, apoi se pune in cuptor pentru 30 minute sau pana ce prinde o culoare aurie. Se lasa la racit 10 minute apoi o puteti savura. Pofta buna!
Sfaturi Utile
- Raceste prajitura inainte de a o taia : dupa ce ai scos prajitura din cuptor, las-o sa se raceasca complet inainte de a o taia.
- Păstrează prăjitura într-un loc răcoros și uscat pentru a preveni topirea ciocolatei și a menține prospețimea prăjiturii.
- Experimentează cu arome: dacă vrei să încerci o variantă diferită a prăjiturii cu nucă și ciocolată, poți adăuga în aluat extract de vanilie, scorțișoară sau alte arome care îți plac.
- Prăjitura se poate păstra la congelator timp de aproximativ 3 luni. Înainte de a o servi, las-o să se dezghețe lent la temperatura camerei timp de câteva ore sau în frigider peste noapte.
Prajitura cu Nuca si Ciocolata
Ingrediente
- 6 albusuri
- 80 g zahar
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 pachet praf de copt
- 180 g faina
- 40 g nuca macinata
- ¼ lingurita sare
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2 lingura miere
- 150 g chipsuri de ciocolata semidulci
- 40 g ulei
Instructiuni
- Pre-incalzeste cuptorul la 180 °C, apoi se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
- Batem albusurile spuma incorporand zaharul si praful de sare.
- Separat intr-un castron, amestecam coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat, 30 g nuca, mierea si chipsurile de ciocolata.
- Faina se amesteca cu praful de copt.
- Spuma de albusuri se adauga treptat peste compozitia de miere obtinuta, amestecand usor de jos in sus.
- Se adauga faina si se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
- Aluatul obtinut se pune in tava si se presara deasupra nucile ramase, apoi se baga la cuptor 30 min, sau pana ce prajitura prinde culoarea aurie.
- Se scoate din cuptor si se lasa la racit aproximativ 10 min, apoi se presara zahar pudra.
Lasa Un Comentariu