• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Hai Sa Papam!
  • RETETE
  • DESPRE MINE
  • CONTACT
menu icon
go to homepage
  • RETETE
  • DESPRE MINE
  • CONTACT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • RETETE
    • DESPRE MINE
    • CONTACT
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
    • YouTube
  • ×

    Crinkle Cookies (Biscuiti Crapati)

    December 7, 2025 by Amalia Leave a Comment

    Sari la Reteta Printeaza

    Crinkle cookies sunt acele fursecuri irezistibile, cu interior moale și ciocolatos, iar exteriorul crăpat, pudrat în zahăr, le face să pară mici bijuterii de sărbătoare.

    Farfurie cu crinkle cookies ciocolatoase, cu crustă crăpată și strat de zahăr.

    RETETA DE CRINKLE COOKIES

    Acești biscuiți Crinkle cu ciocolată sunt desertul ideal pentru iubitorii de gust intens și textură perfectă. Aluatul se transformă în cuptor într-un contrast spectaculos: un exterior crăpat, alb și crocant, care ascunde un interior moale, dens și ciocolătos. Sunt genul de desert care arată ca din cofetărie, dar se pregătesc incredibil de simplu — trebuie doar să lași aluatul la rece și să-i tăvălești prin zahăr pudră. Fie că îi faci pentru tine, pentru familie sau pentru a-ți impresiona cititorii, biscuiții Crinkle sunt întotdeauna o alegere sigură și delicioasă.

    Farfurie cu cookies și un pahar de lapte, cu un cookie mușcat ce arată textura moale.

    INGREDIENTELE NECESARE CRINKLE COOKIES

    Ingrediente necesare pentru prepararea biscuitilor Crinkle.

    CACAO : oferă aroma intensă de ciocolată și culoarea specifică și este responsabilă pentru gustul profund și ușor amar care echilibrează dulceața zahărului.

    ZAHAR GRANULAT : îndulcește aluatul și ajută la textura moale și pufoasă și contribuie la formarea crăpăturilor caracteristice la suprafața cookie-urilor.

    ULEI : hidratează aluatul și îl face moale împiedicând uscarea fursecurilor și ajută la păstrarea interiorului umed chiar după coacere.

    OUA : leagă ingredientele și conferă structură cookie-urilor, adaugă volum și contribuie la aspectul pufos.

    ESENTA DE VANILIE : intensifică aroma ciocolatei și adaugă note subtile de aromă dulce, făcând gustul mai complex și mai plăcut.

    PRAF DE COPT : ajută la creșterea ușoară a fursecurilor în cuptor și creează textura aerată și crăpăturile caracteristice.

    FAINA : asigură structura aluatului permițând cookie-urilor să păstreze forma și echilibrează lichidele și uleiul pentru o textură perfectă.

    SARE : evidențiază aromele și echilibrează dulceața, amplificând gustul ciocolatei și dând profunzime desertului.

    ZAHAR PUDRA : se folosește pentru a înveli bilele de aluat înainte de coacere și creează crusta albă frumos crăpată și aspectul iconic de Crinkle Cookies.

    CUM SA PREGATESTI CRINKLE COOKIES

    PREGATESTE ALUATUL : Într-un bol mare, folosind un mixer de mână sau robotul de bucătărie, amestecă zahărul, cacaua și uleiul până devin bine omogenizate și lucioase, adaugă ouăle pe rând mixând bine după fiecare, încorporează extractul de vanilie, amestecă făina, praful de copt și sarea separat într-un bol mediu, apoi adaugă acest amestec peste compoziția cu cacao și mixează la viteză mică doar până se omogenizează, după care acoperă aluatul cu folie alimentară și bagă-l la frigider pentru cel puțin 3 ore sau peste noapte.

    PREINCALZESTE CUPTORUL : După răcire, preîncălzește cuptorul la 350°F / 175°C. Tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un bol mic.

    FORMEAZA BISCUITII : Folosind o linguriță sau o cupă mică de înghețată, ia bucăți de aluat rece și formează bile de aproximativ 2,5 cm, tăvălește-le prin zahăr pudră până sunt bine acoperite și așază-le în tavă la 5 cm distanță.

    COACE : Coace 10–12 minute, până când marginile biscuiților sunt ferme, iar centrul este umflat, dar încă pare ușor umed. Lasă biscuiții să se răcească în tavă câteva minute, apoi transferă-i pe un grătar până se răcesc complet.

    SFATURI UTILE

    1. Aluatul trebuie să stea la frigider minimum 3 ore sau peste noapte. Acest pas nu este opțional — dacă aluatul nu e rece și ferm, biscuiții se vor aplatiza și nu vor crăpa frumos.
    2. Când adaugi ingredientele uscate peste cele umede, amestecă doar cât să se omogenizeze. Amestecarea excesivă dezvoltă gluten și poate face biscuiții tari și denși.
    3. Biluțele trebuie să fie îmbrăcate generos în zahăr pudră. Dacă le rulezi prea devreme, zahărul se umezește și nu mai obții acel efect „crinkle” spectaculos.
    4. Scoate biscuiții din cuptor când încă par puțin umezi în centru. Se vor termina de gătit pe tavă. Dacă îi coci prea mult, nu vor mai fi moi și pufoși în interior.
    5. După ce s-au răcit complet, păstrează crinkle cookies într-o cutie metalică sau un recipient ermetic, la temperatura camerei. Își păstrează textura perfectă 4–5 zile. Pentru perioade mai lungi, îi poți congela până la 2 luni.
    Farfurie cu cookies și un pahar de lapte, cu un cookie mușcat ce arată textura moale.

    DESCOPERA RETETE NOI

    • Biscuiti cu Mere
    • Fursecuri cu Lamaie
    • Fursecuri Fragede cu Unt
    • Paine la Tava

    Crinkle Cookies

    Crinkle cookies sunt acele fursecuri irezistibile, cu interior moale și ciocolatos, iar exteriorul crăpat, pudrat în zahăr, le face să pară mici bijuterii de sărbătoare.
    Printeaza Pin Reteta
    Preparare 15 minutes mins
    Timp Gatire 12 minutes mins
    Timp Total 3 hours hrs 27 minutes mins
    Categorie craciun, desert, sarbatori
    Bucatarie American
    Portii 24 bucati
    Calorii 175 kcal

    Ingrediente
      

    • 4 oua mari
    • 100 g cacao
    • 350 g zahar
    • 120 ml ulei de masline
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 250 g faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • ¼ lingurita sare
    • 100 g zahar pudra

    Instructiuni
     

    • Într-un bol mare, folosind un mixer de mână sau robotul de bucatarie, amestecă zahărul, cacaua și uleiul. Bate la viteză medie până când compoziția devine bine omogenizată și lucioasă.
    • Adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează apoi extractul de vanilie.
    • Într-un bol mediu, amestecă făina, praful de copt și sarea.Adaugă acest amestec peste compoziția cu cacao și mixeză la viteză mică doar până la omogenizare.
    • Acoperă aluatul cu folie alimentară și baga la cuptor pentru 3 ore sau peste noapte.
    • După răcire, preîncălzește cuptorul la 350°F / 175°C. Tapetează două tăvi mari cu hârtie de copt. Pune zahărul pudră într-un bol mic.
    • Folosind o linguriță sau o cupă mică de înghețată, ia bucăți de aluat rece și formează bile de ~2,5 cm.Tăvălește bilele prin zahăr pudră până sunt bine acoperite și așază-le în tavă, lăsând aproximativ 5 cm distanță între ele.
    • Coace 10–12 minute, până când marginile biscuiților sunt ferme, iar centrul este umflat, dar încă pare ușor umed.
    • Lasă biscuiții să se răcească în tavă câteva minute, apoi transferă-i pe un grătar până se răcesc complet.

    Valori Nutritionale

    Calorii: 175kcalCarbohidrati: 27gProteine: 2gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 2gSodiu: 13mgPotasiu: 12mgFibre: 1gZahar: 19gVitamina A: 1IUVitamina C: 0.03mgCalciu: 7mgFier: 1mg
    Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!

    Mai Multe Deserturi

    • Biscuiti cu Mere
    • Rulouri cu Scortisoara
    • Cake Pops cu Cocos
    • Papanași Pufoși cu Afine

    Reader Interactions

    Lasa Un Comentariu Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Recipe Rating




    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Primary Sidebar

    Footer

    Privacy Policy

    © 2025 HAI SA PAPAM · All Rights Reserved