Go Back
+ servings

Ficatei cu Usturoi

Ficăței de pui fragezi și bine asezonați, învăluiți într-un sos aromat cu usturoi, vin alb și condimente.
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 20 minutes
Timp Total 30 minutes
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 2 portii
Calorii 317 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g ficatei
  • 4-5 catei de usturoi tocati
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • ¼ ceasca vin alb

Instructiuni
 

  • Spală ficățeii sub jet de apă rece și lasă-i la scurs într-o sită. Îndepărtează orice pielițe sau impurități, dacă este cazul.
  • Zdrobește usturoiul și amestecă-l cu sare, piper și puțină apă, astfel încât să formezi un mujdei aromat.
  • Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
  • Adaugă ficățeii și gătește-i 3-4 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă ușor aurie.
  • Toarnă ¼ ceașcă de vin alb peste ficăței și lasă-l să fiarbă 2-3 minute, până când alcoolul se evaporă, iar aroma pătrunde în carne.
  • Toarnă mujdeiul preparat peste ficăței și amestecă bine.
  • Acoperă tigaia cu un capac și gătește la foc mic încă 5-7 minute, până când ficățeii devin fragezi și sosul scade puțin.
  • Gustă și ajustează condimentele (sare, piper) dacă este nevoie.
  • Transferă ficățeii pe un platou și decorează cu pătrunjel proaspăt tocat. Servește-i alături de mămăliguță, cartofi sau salată, pentru o masă completă!

Video

Valori Nutritionale

Calorii: 317kcalCarbohidrati: 4gProteine: 43gGrasimi: 13gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 863mgSodiu: 180mgPotasiu: 619mgFibre: 0.3gZahar: 0.1gVitamina A: 28068IUVitamina C: 49mgCalciu: 34mgFier: 23mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!