Frigarui de Pui la Air Fryer
Savoarea clasică a frigăruilor de pui: bucăți suculente de carne învăluite în arome tentante, alături de legume proaspete și colorate. O gustare rapidă și plină de prospețime, perfectă pentru orice ocazie!
Preparare 30 minutes mins
Timp Gatire 20 minutes mins
Timp Total 50 minutes mins
Categorie cina
Bucatarie grecesc
Portii 10 bucati
Calorii 116 kcal
- 900 g piept de pui taiat in cuburi
- ¼ cana ulei de masline
- 3 catei de usturoi tocati
- 3 linguri zeama de lamaie
- ½ lingurita coriandru macinat
- 2 lingurite oregano uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- ½ lingurita cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 1 ardei rosu taiat bucati de dimensiunea celor de pui
- 1 ardei galben taiat bucati de dimensiunea celor de pui
- 1 ceapa taiata in sferturi
Intr-un castron se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul, oregano, busuiocul, cimbrul, coriandrul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pune puiul într-o pungă resigilabila , toarna amestecul de ulei de măsline peste pui și amesteca bine. Sigileaza punga și pune la frigider pentru 30-40 de minute.
Se formează frigăruile, alternând bucățile de piept de pui cu cele de legume.
Preincalzeste Air Fryerul la 200 grade C.
Pune frigaruile intr-un singur strat in Air Fryer si stropeste cu ulei.
Coace timp de 20 de minute intorcand frigaruile la jumătatea timpului. Puiul gatit trebuie sa aiba temperatura de 73 grade C.
Se orneaza cu patrunjel si se serveste cald cu sos tzatziki. Pofta buna!
Calorii: 116kcalCarbohidrati: 3gProteine: 20gGrasimi: 2gGrasimi Saturate: 1gColesterol: 58mgSodiu: 106mgPotasiu: 409mgFibre: 1gZahar: 1gVitamina A: 430IUVitamina C: 39mgCalciu: 17mgFier: 1mg