Go Back
+ portii

Shakshuka

Shakshuka este o delicioasă combinație de ouă fierte într-un sos aromat de roșii, ardei și condimente, o specialitate tradițională din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 40 minutes
Categorie mic dejun
Bucatarie Mediterranean
Portii 4 portii
Calorii 184 kcal

Ingrediente
  

  • 6 oua
  • 700 g rosii cuburi in bulion 2 conserve
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 ardei kapia tocati
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • 1 ceapa medie tocata
  • sare si piper dupa gust
  • ¼ cana patrunjel proaspat tocat

Instructiuni
 

  • Intr-o tigaie mare, pune uleiul, ceapa tocata si usturoiul. Gateste pana ceapa devine transparenta , apoi adauga ardeiul kapia tocat si continua sa gatesti timp de 5-6 minute.
  • Adauga chimenul, coriandrul, boiaua, sare, piper si gateste timp de 1 minut. Adauga rosiile in bulion si lasa la fiert timp de 10 minute.
  • Cu ajutorul unei linguri formeaza 6 gropite, sparge ouale si pune fiecare ou in gropita formata.
  • Redu focul la minim , acopera cu un capac si lasa la gatit timp de inca 5 minute, sau pana cand ouale sunt facute.
  • Asezoneaza cu patrunjelul proaspat tocat si serveste alaturi de felii de paine prajita. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 184kcalCarbohidrati: 20gProteine: 12gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 2gColesterol: 246mgSodiu: 329mgPotasiu: 789mgFibre: 5gZahar: 12gVitamina A: 2754IUVitamina C: 95mgCalciu: 114mgFier: 4mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!