Go Back
+ servings

Tagliatelle cu somon si spanac

O reteta rafinata de Tagliatelle cu somon suculent si spanac proaspat, perfecta pentru orice pofticos.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 40 minutes
Categorie cina
Bucatarie American
Portii 3 portii
Calorii 789 kcal

Ingrediente
  

  • 3 fileuri de somon
  • sare si piper dupa gust
  • 400 g paste tagliatelli nefierte
  • 2 linguri unt
  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ¼ cana smantana lichida
  • 3 lingurite capere
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 3 catei de usturoi tocati
  • ½ cana vin alb
  • 1 lamaie taiata in 4-6 bucati

Instructiuni
 

  • Preincalzeste cuptorul la 180 grade C, condimenteaza fileurile de somon cu sare si piper si aseaza-le intr-o tava , tapetata cu hartie de copt. Transfera tava la cuptorul incins pentru aproximativ 16 minute.
  • Intr-o oala mare fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Intr-o tigaie mare, pune untul la topit la foc mediu. Adauga usturoiul si gateste timp de un minut, amestecand constant. Adauga smantana, vinul, coaja de lamaie, sare si piper dupa gust. Gateste la foc mediu timp de 5 minute, apoi cand sosul se ingroasa redu focul la minim.
  • Adauga spanacul pastele scurse si caperele in tigaie. Gateste la foc mic timp de inca 2-3 minute.
  • Scoate somonul din cuptor. Scoate pielea de pe fileurile de somon rupe in bucati si pune-le peste paste.
  • Serveste cu felii de lamaie stoarse peste paste. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 789kcalCarbohidrati: 100gProteine: 56gGrasimi: 18gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 207mgSodiu: 215mgPotasiu: 1738mgFibre: 7gZahar: 3gVitamina A: 9554IUVitamina C: 33mgCalciu: 174mgFier: 7mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!