Go Back
+ servings

Macrou la Cuptor cu Sos de Roșii și Ardei

Savurează deliciul unui macrou fraged la cuptor, însoțit de un sos aromat de roșii și ardei roșu, o rețetă ușor de preparat și plină de savoare.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 24 minutes
Timp Total 40 minutes
Portii 4 portii

Ingrediente
  

  • 4 macrou întregi, curățați și spălați
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 catei căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe
  • 1 cana bulion de roșii
  • ½ cana vin alb sec (opțional)
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura oregano uscat
  • Foi de dafin (opțional)
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Instructiuni
 

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt sau o formă termorezistentă.
  • Așezați macrourile în tava de copt și condimentați-le cu sare și piper atât în interior, cât și în exterior.
  • Într-o cratiță, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin moi.
  • Adăugați ardeiul gras roșu și continuați să căliți timp de câteva minute.
  • Adăugați bulionul de roșii, vinul alb (dacă folosiți), zahărul, oregano și foi de dafin. Lăsați sosul să fiarbă timp de 5-10 minute, apoi îl puteți îndepărta de pe foc.
  • Turnați sosul roșu peste macrourile pregătite în tava de copt.
  • Acoperiți tava de copt cu folie de aluminiu sau capac, apoi coaceți macrourile în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când carnea se desprinde ușor de oase și este fragedă.
  • După ce sunt gata, serviți macrourile calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Le puteți însoți cu garnituri precum cartofi copți sau paste.
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!