Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt sau o formă termorezistentă.
Așezați macrourile în tava de copt și condimentați-le cu sare și piper atât în interior, cât și în exterior.
Într-o cratiță, încălziți uleiul de măsline și căliți ceapa și usturoiul până devin moi.
Adăugați ardeiul gras roșu și continuați să căliți timp de câteva minute.
Adăugați bulionul de roșii, vinul alb (dacă folosiți), zahărul, oregano și foi de dafin. Lăsați sosul să fiarbă timp de 5-10 minute, apoi îl puteți îndepărta de pe foc.
Turnați sosul roșu peste macrourile pregătite în tava de copt.
Acoperiți tava de copt cu folie de aluminiu sau capac, apoi coaceți macrourile în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când carnea se desprinde ușor de oase și este fragedă.
După ce sunt gata, serviți macrourile calde, presărate cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra. Le puteți însoți cu garnituri precum cartofi copți sau paste.