Go Back
+ servings

Tiramisu cu capsuni

Această rețetă delicioasă și ușor de pregătit de Tiramisu cu Căpșuni este realizată cu căpșuni suculente, cremă de mascarpone și piscoturi. Această versiune delicioasă și proaspătă a clasicului Tiramisu italian este perfectă pentru sezonul de vară și este garantată să impresioneze orice invitat la masă.
Preparare 20 minutes
Timp Total 6 hours 20 minutes
Categorie desert
Bucatarie American, Italian
Portii 16
Calorii 394 kcal

Ingrediente
  

  • 3 cani capsuni proaspete tocate grosier
  • cana zahar
  • 600 g umplutura de capsuni
  • 2 cani frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • ¾ cana zahar pudra cernut
  • 6 linguri pudra budinca instant
  • 450 g mascarpone
  • 350 g piscoturi

Pentru decor

  • felii de capsuni
  • frisca
  • zahar pudra

Instructiuni
 

Stratul de capsuni

  • Combina căpșunile și zahărul într-un castron mediu și amesteca pentru a se combina. Se lasa deoparte cel putin 10 minute. Apoi, foloseste o furculiță pentru a zdrobi ușor căpșunile din castron. Adăuga umplutura de căpșuni și amesteca pentru a se combina. Pune deoparte.

Stratul de mascarpone

  • Într-un castron mare sau în bolul unui mixer , bate frisca lichida și extractul de vanilie până devine spumoasa, aproximativ 2 până la 3 minute.
  • Adăuga treptat zahărul pudră și praful de budincă și continua să bati până când se intareste, aproximativ 3 până la 4 minute.
  • Adăuga jumătate din mascarpone in frisca și amesteca până devine omogena și cremoasa. Adăuga branza mascarpone rămasă și amesteca până când se combină complet și este neted, 3 până la 4 minute.

Asambleaza

  • Pulverizeaza cu spray antiaderent tava pregatita.
  • Înmoaie piscoturi în amestecul de căpșuni, întoarce-le pentru a se acoperi complet și apoi punele într-un singur strat în vasul de copt pregătit.
  • Pune jumătate din amestecul de căpșuni rămas peste piscoturi.
  • Transfera jumătate din amestecul de mascarpone în tava de copt și întinde ușor deasupra stratului de căpșuni folosind o spatulă.
  • Repeta ultimii trei pași creând un alt strat de piscoturi, umplutură de căpșuni și în final amestecul de mascarpone rămas, asigurate că îl întinzi într-un strat uniform.
  • Acopera vasul de copt cu folie de plastic și lasa-l la frigider peste noapte sau pentru cel puțin 6 ore.
  • Când este gata de servire, scoate din frigider, acopera cu căpșuni felii, frișcă, taie în pătrate și serveste! Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 394kcalCarbohidrati: 35gProteine: 5gGrasimi: 25gGrasimi Saturate: 16gColesterol: 109mgSodiu: 64mgPotasiu: 53mgFibre: 1gZahar: 18gVitamina A: 952IUVitamina C: 8mgCalciu: 78mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!