Fasole Batuta
Reteta de fasole batuta este una relativ usoara, care poate fi pregatita cu usurinta si cu ingrediente accesibile.
Preparare 14 minutes mins
Timp Gatire 15 minutes mins
Timp Total 30 minutes mins
Categorie Aperitiv, mic dejun
Bucatarie Romanesc
- 2 cutii fasole la conserva
- 2 catei de usturoi tocati
- 2 linguri ulei de masline
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- 2 linguri pasta de susan
- 2 linguri zeama de lamaie
- ½ ceasca apa
- 2 cepe mari tocate
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri unt
Taiati cepele in felii subtiri si puneti-le intr-o tigaie cu unt si zahar brun la foc mediu. Amestecati continuu timp de aproximativ 15 minute, pana cand ceapa devine aurie si caramelizata. Luati de pe foc si dati deoparte.
Clatiti si scurgeti bine fasolea din cutii.
Intr-un robot de bucatarie sau blender, puneti fasolea, usturoiul, uleiul de masline, sare si piper si mixati pana cand se formeaza o pasta fina.
Adaugati pasta de susan si zeama de lamaie si mixati. Daca pasta este prea groasa, adaugati putina apa pana cand obtineti consistenta dorita.
Asezonati cu sare si piper dupa gust si puneti pasta de fasole intr-un bol.
Deasupra adaugati ceapa caramelizata si putin ulei de masline.
Serviti rece, cu chips-uri de legume sau cu paine prajita.
Calorii: 259kcalCarbohidrati: 32gProteine: 9gGrasimi: 12gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 10mgSodiu: 616mgPotasiu: 486mgFibre: 9gZahar: 8gVitamina A: 122IUVitamina C: 6mgCalciu: 67mgFier: 2mg