Go Back
+ servings

Fasole Batuta

Reteta de fasole batuta este una relativ usoara, care poate fi pregatita cu usurinta si cu ingrediente accesibile.
Preparare 14 minutes
Timp Gatire 15 minutes
Timp Total 30 minutes
Categorie Aperitiv, mic dejun
Bucatarie Romanesc
Portii 6
Calorii 259 kcal

Ingrediente
  

  • 2 cutii fasole la conserva
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 2 linguri ulei de masline
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 2 linguri pasta de susan
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ½ ceasca apa
  • 2 cepe mari tocate
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri unt

Instructiuni
 

  • Taiati cepele in felii subtiri si puneti-le intr-o tigaie cu unt si zahar brun la foc mediu. Amestecati continuu timp de aproximativ 15 minute, pana cand ceapa devine aurie si caramelizata. Luati de pe foc si dati deoparte.
  • Clatiti si scurgeti bine fasolea din cutii.
  • Intr-un robot de bucatarie sau blender, puneti fasolea, usturoiul, uleiul de masline, sare si piper si mixati pana cand se formeaza o pasta fina.
  • Adaugati pasta de susan si zeama de lamaie si mixati. Daca pasta este prea groasa, adaugati putina apa pana cand obtineti consistenta dorita.
  • Asezonati cu sare si piper dupa gust si puneti pasta de fasole intr-un bol.
  • Deasupra adaugati ceapa caramelizata si putin ulei de masline.
  • Serviti rece, cu chips-uri de legume sau cu paine prajita.

Valori Nutritionale

Calorii: 259kcalCarbohidrati: 32gProteine: 9gGrasimi: 12gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 10mgSodiu: 616mgPotasiu: 486mgFibre: 9gZahar: 8gVitamina A: 122IUVitamina C: 6mgCalciu: 67mgFier: 2mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!