Go Back
+ servings

Hummus Clasic

Preparare 10 minutes
Timp Total 10 minutes
Categorie Aperitiv, mic dejun
Portii 6
Calorii 104 kcal

Ingrediente
  

  • 1 cutie naut
  • ¼ ceasca tahini
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ ceasca apa

Instructiuni
 

  • Clătiți și scurgeți bine năutul din conservă.
  • Într-un blender sau procesor de alimente, combinați năutul, tahini, usturoiul, uleiul de măsline, suc de lămâie, sare și piper negru.
  • Începeți să amestecați ingredientele la viteză medie, adăugând apă în cantități mici, până când obțineți o pastă omogenă și cremoasă. Adăugați apă mai mult sau mai puțin, în funcție de consistența dorită.
  • Transferați humusul într-un bol.
  • Servește cu pâine plată sau legume proaspete, precum morcovi, castraveți sau ardei. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 104kcalCarbohidrati: 3gProteine: 2gGrasimi: 10gGrasimi Saturate: 1gSodiu: 198mgPotasiu: 57mgFibre: 1gZahar: 0.1gVitamina A: 8IUVitamina C: 3mgCalciu: 17mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!