Tocana de Porc
O tocana de porc delicioasă, cu sos bogat de roșii și legume – un preparat tradițional, simplu și plin de savoare, perfect pentru orice zi a săptămânii.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 1 hour hr
Timp Total 1 hour hr 15 minutes mins
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 3 portii
Calorii 286 kcal
- 500 g bucatele de porc pulpa sau spata
- 2 cepe mari tocate fin
- 3-4 catei de usturoi tocat
- 1 ardei rosu taiati cubulete
- 2 linguri pasta de rosii
- 200 ml rosii pasate
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita boia afumata optional
- 1 lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita oregano uscat
- 1 frunza de dafin
- 1 lingurita zahar
- sare si piper dupa gust
- 2-3 linguri ulei de masline
- 300 ml apa fierbinte
Încinge uleiul, rumenește bine carnea în tranșe până prinde crustă aurie și scoate-o pe o farfurie.
În aceeași tigaie, călește ceapa cu un praf de sare, apoi adaugă usturoiul și ardeiul și gătește totul până devin moi și aromate.
Adaugă boiaua la foc mic, încorporează pasta de roșii, apoi roșiile pasate cu toate condimentele și readaugă carnea în oală.
Toarnă lichid cât să acopere carnea, fierbe la foc mic 30-40 minute, până se frăgezește și lasă ultimele 10 minute fără capac ca să se îngroașe sosul.
Potrivește de sare și piper, adaugă smântâna pentru un sos fin și presară pătrunjel proaspăt la final.
Calorii: 286kcalCarbohidrati: 14gProteine: 33gGrasimi: 11gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 100mgSodiu: 221mgPotasiu: 921mgFibre: 3gZahar: 7gVitamina A: 1682IUVitamina C: 64mgCalciu: 78mgFier: 3mg