Go Back
+ servings

Tocana de Porc

O tocana de porc delicioasă, cu sos bogat de roșii și legume – un preparat tradițional, simplu și plin de savoare, perfect pentru orice zi a săptămânii.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 1 hour
Timp Total 1 hour 15 minutes
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 3 portii
Calorii 286 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g bucatele de porc pulpa sau spata
  • 2 cepe mari tocate fin
  • 3-4 catei de usturoi tocat
  • 1 ardei rosu taiati cubulete
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 200 ml rosii pasate
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita boia afumata optional
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 ml apa fierbinte

Instructiuni
 

  • Încinge uleiul, rumenește bine carnea în tranșe până prinde crustă aurie și scoate-o pe o farfurie.
  • În aceeași tigaie, călește ceapa cu un praf de sare, apoi adaugă usturoiul și ardeiul și gătește totul până devin moi și aromate.
  • Adaugă boiaua la foc mic, încorporează pasta de roșii, apoi roșiile pasate cu toate condimentele și readaugă carnea în oală.
  • Toarnă lichid cât să acopere carnea, fierbe la foc mic 30-40 minute, până se frăgezește și lasă ultimele 10 minute fără capac ca să se îngroașe sosul.
  • Potrivește de sare și piper, adaugă smântâna pentru un sos fin și presară pătrunjel proaspăt la final.

Valori Nutritionale

Calorii: 286kcalCarbohidrati: 14gProteine: 33gGrasimi: 11gGrasimi Saturate: 4gColesterol: 100mgSodiu: 221mgPotasiu: 921mgFibre: 3gZahar: 7gVitamina A: 1682IUVitamina C: 64mgCalciu: 78mgFier: 3mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!