Paine la Tava
Pâine la tavă moale, pufoasă și cu crustă aurie, perfectă pentru sandvișuri, toast sau servire alături de tocănițe.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 40 minutes mins
Timp Total 2 hours hrs 25 minutes mins
Categorie paine
Bucatarie Romanesc
Portii 10 felii
Calorii 184 kcal
- 500 g faina alba
- 1 plic de drojdie 7g
- 1 lingurita zahar
- 1, ½ lingurite sare
- 300 g apa calduta
- 2-3 linguri ulei de masline
- seminte de susan pentru decor
Intr-un bol mic, amesteca drojdia, zaharul si 100 ml apa calduta. Lasa 10 minute sa se activeze(va face spuma).
Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Adauga drojdia activata, restul de apa si uleiul.
Framanta 10 minute pana obtii un aluat elastic si nelipicios.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Pune aluatul pe planseta presarata cu faina si mai framanta usor 1-2 minute.
Modeleaza-l in forma de paine sau bagheta si aseaza-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Acopera-l si lasa-l sa mai creasca 30 minute.
Preincalzeste cuptorul la 200℃.
Unge paine cu putin ulei si presara seminte de susan deasupra.
Coace 30-40 minute pana devine aurie si suna a gol cand bati pe fundul painii.
Scoate painea si las-o sa se raceasca complet pe un gratar.
- Pentru o crusta mai crocanta, pune o tava cu apa in cuptor in timpul coacerii.
- Poti inlocui 100 g faina alba cu faina integrala pentru aroma mai bogata.
- Merge perfect cu gem, zacusca, sau salate.
Calorii: 184kcalCarbohidrati: 38gProteine: 5gGrasimi: 1gGrasimi Saturate: 0.1gSodiu: 61mgPotasiu: 54mgFibre: 1gZahar: 0.2gCalciu: 8mgFier: 2mg