Go Back
+ servings

Salata Orientala de Post

O salată orientală de post rapidă, fresh și plină de aromă, în care cartofii fragezi și gogoșarii murați se îmbină perfect cu dressingul acrișor. Delicioasă și gata imediat!
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 35 minutes
Categorie Aperitiv, Garnitura, gustare
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 297 kcal

Ingrediente
  

  • 6 cartofi medii taiati cuburi
  • 1 ceapa rosie tocata
  • 3-4 gogosari murati feliati subtiri
  • 80 g masline negre
  • ¼ cana boabe de porumb la conserva
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 2 linguri otet
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat

Instructiuni
 

  • Fierbe cartofii cuburi în apă cu puțină sare până devin fragezi, apoi scurge-i și lasă-i să se răcească.
  • Într-un bol mare, combină cartofii răciți, ceapa, gogoșarii murați, boabele de porumb și măslinele.
  • Pregătește dressing-ul: amestecă uleiul, muștarul, oțetul, sare și piper după gust.
  • Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă ușor, ca să nu sfărâmi cartofii.
  • Presară pătrunjelul proaspăt tocat și amestecă ușor înainte de servire.

Valori Nutritionale

Calorii: 297kcalCarbohidrati: 60gProteine: 7gGrasimi: 4gGrasimi Saturate: 1gSodiu: 729mgPotasiu: 1453mgFibre: 9gZahar: 4gVitamina A: 238IUVitamina C: 67mgCalciu: 83mgFier: 3mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!