Go Back
+ servings

Biscuiti cu Mere

Biscuiti pufosi, aromati, usor crocanti la exterior si fragezi la interior.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 20 minutes
Timp Total 35 minutes
Categorie craciun, desert
Bucatarie Romanesc
Portii 20 bucati
Calorii 98 kcal

Ingrediente
  

  • 2 mere medii curatate si taiate cubulete mici
  • 250 g faina
  • 100 g unt rece sau margarina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara

Instructiuni
 

  • Intr-un bol, amesteca faina cu praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si sarea.
  • Adauga untul rece taiat cubulete si framanta rapid cu degetele pana obtii o compozitie nisipoasa.
  • Adauga ouale si amesteca pana se formeaza un aluat moale, dar nelipicios.
  • Intr-un castron mic, amesteca cubuletele de mere cu scortisoara.
  • Pune cubuletele de mere in aluat si incorporeaza-le usor.
  • Intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cam de 1 cm grosime.
  • Taie patratele sau forme dupa preferinta (poti folosi si o forma de biscuiti).
  • Aseaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Presara putin zahar tos deasupra fiecarui biscuit.
  • Coace biscuitii la 180℃ (cuptor preincalzit) timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Valori Nutritionale

Calorii: 98kcalCarbohidrati: 12gProteine: 2gGrasimi: 5gGrasimi Saturate: 3gColesterol: 27mgSodiu: 49mgPotasiu: 40mgFibre: 1gZahar: 2gVitamina A: 159IUVitamina C: 1mgCalciu: 10mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!