Cake Pops cu Cocos
Cake Pops cremoase din fulgi de cocos si gem de zmeura, legate cu miere aurie si invelite intr-o crusta fina de ciocolata alba.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 5 minutes mins
Timp Total 1 hour hr
Categorie desert
Bucatarie Italian
Portii 20 bucati
Calorii 168 kcal
Pentru compozitie
- 300 g fulgi de cocos
- 4 linguri miere
- 5 linguri gem de zmeura (dupa cat de moale e)
Intr-un bol mare, amesteca fulgii de cocos, mierea si gemul de zmeura.
Framanta usor pana obtii o compozitie care se leaga bine. Daca este prea moale mai adauga fulgi de cocos, iar daca este prea tare mai adauga gem de zmeura.
Ia cate o lingura din compozitie si modeleaza o forma rotunda, infige betele de cake pops, pune-le pe o tava cu hartie de copt.
Da tava la congelator 30 minute, pana se intaresc bine.
Pregateste glazura
Topeste ciocolata alba (bain-marie sau la microunde, in reprize de 15-20 secunde)
Scoate cake pops-urile reci si scufunda-le in ciocolata alba topita.
Pune-le inapoi pe hartia de copt si, daca vrei, presara deasupra bombonele sau fulgi de cocos.
Pune-le la frigider 15 minute sau la congelator 5 minute, pana ciocolata se intareste complet.
- Compozitia trebuie sa fie usor lipicioasa, dar ferma. Daca se destrama, mai adauga o lingurita de gem, daca este prea moale putin cocos in plus.
- Cake Pops-urile trebuie sa fie reci sau semi-inghetate cand le glazurezi, altfel ciocolata nu va adera frumos.
- Topirea lenta (bain-marie) ofera o textura fina si un luciu frumos.
Calorii: 168kcalCarbohidrati: 11gProteine: 2gGrasimi: 14gGrasimi Saturate: 11gColesterol: 3mgSodiu: 17mgPotasiu: 117mgFibre: 2gZahar: 9gVitamina A: 4IUVitamina C: 0.3mgCalciu: 29mgFier: 1mg