Go Back
+ servings

Cake Pops cu Cocos

Cake Pops cremoase din fulgi de cocos si gem de zmeura, legate cu miere aurie si invelite intr-o crusta fina de ciocolata alba.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 5 minutes
Timp Total 1 hour
Categorie desert
Bucatarie Italian
Portii 20 bucati
Calorii 168 kcal

Ingrediente
  

Pentru compozitie

  • 300 g fulgi de cocos
  • 4 linguri miere
  • 5 linguri gem de zmeura (dupa cat de moale e)

Pentru glazura

  • 250 g ciocolata alba

Instructiuni
 

  • Intr-un bol mare, amesteca fulgii de cocos, mierea si gemul de zmeura.
  • Framanta usor pana obtii o compozitie care se leaga bine. Daca este prea moale mai adauga fulgi de cocos, iar daca este prea tare mai adauga gem de zmeura.
  • Ia cate o lingura din compozitie si modeleaza o forma rotunda, infige betele de cake pops, pune-le pe o tava cu hartie de copt.
  • Da tava la congelator 30 minute, pana se intaresc bine.

Pregateste glazura

  • Topeste ciocolata alba (bain-marie sau la microunde, in reprize de 15-20 secunde)
  • Scoate cake pops-urile reci si scufunda-le in ciocolata alba topita.
  • Pune-le inapoi pe hartia de copt si, daca vrei, presara deasupra bombonele sau fulgi de cocos.
  • Pune-le la frigider 15 minute sau la congelator 5 minute, pana ciocolata se intareste complet.

Notes

  • Compozitia trebuie sa fie usor lipicioasa, dar ferma. Daca se destrama, mai adauga o lingurita de gem, daca este prea moale putin cocos in plus.
  • Cake Pops-urile trebuie sa fie reci sau semi-inghetate cand le glazurezi, altfel ciocolata nu va adera frumos.
  • Topirea lenta (bain-marie) ofera o textura fina si un luciu frumos.

Valori Nutritionale

Calorii: 168kcalCarbohidrati: 11gProteine: 2gGrasimi: 14gGrasimi Saturate: 11gColesterol: 3mgSodiu: 17mgPotasiu: 117mgFibre: 2gZahar: 9gVitamina A: 4IUVitamina C: 0.3mgCalciu: 29mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!