Go Back
+ servings

Ceafa de Porc Frageda

Ceafa de porc frageda si suculenta, cu gust intens si crusta rumena - o friptura care te face sa salivezi!
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 50 minutes
Timp Total 1 hour 10 minutes
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 342 kcal

Ingrediente
  

  • 1 kg ceafa de porc taiata felii groase, cam de 2 cm
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura miere
  • ½ cana bere
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita cimbru uscat

Instructiuni
 

  • Condimenteaza carnea : Amesteca usturoiul, mustarul, sosul de soia, mierea, uleiul si condimentele. Unge bine fiecare felie de ceafa.
  • Aseaza in tava : Pune carnea intr-o tava, toarna berea pe langa ea.
  • Acopera tava cu folie de aluminiu.
  • Baga la cuptor la 180℃ pentru 40 minute.
  • Ia folia, ridica temperatura la 220℃ si mai lasa 10-15 minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna

Notes

  • Pentru o carne extra frageda, adauga 1 lingura de sos de soia sau otet balsamic in marinada.
  • Lasa friptura sa se "odihneasca" 5-10 minute dupa ce o scoti din cuptor, ca sa ramana suculenta.
  • Daca ai timp, marineaza ceafa 1-2 ore(sau peste noapte) - gustul devine intens.
  • Pentru o crusta rumena, unge friptura cu putina miere sau unt topit in ultimele 10 minute de coacere.
  • Merge perfect cu piure de cartofi, legume la cuptor sau salata de varza proaspata.

Valori Nutritionale

Calorii: 342kcalCarbohidrati: 2gProteine: 47gGrasimi: 15gGrasimi Saturate: 5gColesterol: 150mgSodiu: 303mgPotasiu: 870mgFibre: 0.3gZahar: 0.3gVitamina A: 137IUVitamina C: 1mgCalciu: 43mgFier: 3mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!