Ceafa de Porc Frageda
Ceafa de porc frageda si suculenta, cu gust intens si crusta rumena - o friptura care te face sa salivezi!
Preparare 10 minutes mins
Timp Gatire 50 minutes mins
Timp Total 1 hour hr 10 minutes mins
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 342 kcal
- 1 kg ceafa de porc taiata felii groase, cam de 2 cm
- 4 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri mustar
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei
- 1 lingura miere
- ½ cana bere
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
Condimenteaza carnea : Amesteca usturoiul, mustarul, sosul de soia, mierea, uleiul si condimentele. Unge bine fiecare felie de ceafa.
Aseaza in tava : Pune carnea intr-o tava, toarna berea pe langa ea.
Acopera tava cu folie de aluminiu.
Baga la cuptor la 180℃ pentru 40 minute.
Ia folia, ridica temperatura la 220℃ si mai lasa 10-15 minute pana se rumeneste frumos. Pofta buna
- Pentru o carne extra frageda, adauga 1 lingura de sos de soia sau otet balsamic in marinada.
- Lasa friptura sa se "odihneasca" 5-10 minute dupa ce o scoti din cuptor, ca sa ramana suculenta.
- Daca ai timp, marineaza ceafa 1-2 ore(sau peste noapte) - gustul devine intens.
- Pentru o crusta rumena, unge friptura cu putina miere sau unt topit in ultimele 10 minute de coacere.
- Merge perfect cu piure de cartofi, legume la cuptor sau salata de varza proaspata.
Calorii: 342kcalCarbohidrati: 2gProteine: 47gGrasimi: 15gGrasimi Saturate: 5gColesterol: 150mgSodiu: 303mgPotasiu: 870mgFibre: 0.3gZahar: 0.3gVitamina A: 137IUVitamina C: 1mgCalciu: 43mgFier: 3mg