Go Back
+ servings

Salata Greceasca

Salata grecească e exact ce ai nevoie: combinație vibrantă de legume proaspete, brânză feta cremoasă și măsline Kalamata aromate.
Preparare 10 minutes
Timp Total 10 minutes
Categorie cina, Garnitura
Bucatarie grecesc
Portii 2 portii
Calorii 253 kcal

Ingrediente
  

  • 3 rosii mari (taiate in sferturi)
  • 1 castravete mare (feliat)
  • 1 ardei gras verde (taiat fasii subtiri)
  • ½ ceapa rosie (taiata felii subtiri)
  • 100 g branza feta (taiata in cuburi sau bucata intreaga)
  • 50 g masline Kalamata (cu samburi sau fara)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura otet de vin rosu (sau zeama de lamaie, dupa gust)
  • 1 lingura oregano uscat
  • sare si piper (dupa gust)

Instructiuni
 

  • Pune toate legumele intr-un castron mare, adauga maslinele Kalamata si amesteca usor.
  • Adauga branza , stropeste cu ulei de masline si otetul de vin rosu. Presara oregano, sare si piper, apoi amesteca.
  • Serveste imediat, alaturi de paine proaspata sau ideal alaturi de lipie greceasca. Pofta buna!

Video

Valori Nutritionale

Calorii: 253kcalCarbohidrati: 19gProteine: 11gGrasimi: 16gGrasimi Saturate: 7gColesterol: 45mgSodiu: 975mgPotasiu: 834mgFibre: 6gZahar: 10gVitamina A: 2183IUVitamina C: 80mgCalciu: 319mgFier: 2mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!