Salata Greceasca
Salata grecească e exact ce ai nevoie: combinație vibrantă de legume proaspete, brânză feta cremoasă și măsline Kalamata aromate.
Preparare 10 minutes mins
Timp Total 10 minutes mins
Categorie cina, Garnitura
Bucatarie grecesc
Portii 2 portii
Calorii 253 kcal
- 3 rosii mari (taiate in sferturi)
- 1 castravete mare (feliat)
- 1 ardei gras verde (taiat fasii subtiri)
- ½ ceapa rosie (taiata felii subtiri)
- 100 g branza feta (taiata in cuburi sau bucata intreaga)
- 50 g masline Kalamata (cu samburi sau fara)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura otet de vin rosu (sau zeama de lamaie, dupa gust)
- 1 lingura oregano uscat
- sare si piper (dupa gust)
Pune toate legumele intr-un castron mare, adauga maslinele Kalamata si amesteca usor.
Adauga branza , stropeste cu ulei de masline si otetul de vin rosu. Presara oregano, sare si piper, apoi amesteca.
Serveste imediat, alaturi de paine proaspata sau ideal alaturi de lipie greceasca. Pofta buna!
Calorii: 253kcalCarbohidrati: 19gProteine: 11gGrasimi: 16gGrasimi Saturate: 7gColesterol: 45mgSodiu: 975mgPotasiu: 834mgFibre: 6gZahar: 10gVitamina A: 2183IUVitamina C: 80mgCalciu: 319mgFier: 2mg