Papricas de Pui
Papricașul de pui e o mâncare cremoasă și aromată, cu carne fragedă si sos bogat de paprika și smântână, perfectă pentru a fi savurată cu mămăligă sau pâine caldă.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 30 minutes mins
Timp Total 45 minutes mins
Categorie cina, pui
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 252 kcal
- 700 g piept de pui taiat cubulete
- 1 ardei gras galben taiat cubulete
- 1 ardei gras rosu taiat cubulete
- 1 ceapa mare tocata
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita sare
- ½ lingurita piper
- 1 cana apa
- ½ cana smantana lichida
Pentru galuste
- 1 ou
- ¼ lingurita sare
- 5 linguri faina
Într-o cratiță încăpătoare, încinge uleiul și untul la foc mediu. Adaugă ceapa și ardeii tocați și călește-i 4-5 minute, până se înmoaie ușor și devin aromați. Pune cubulețele de piept de pui și gătește-le până se albesc pe toate părțile.
Adaugă boiaua dulce, sarea și piperul, amestecă rapid ca să nu se ardă boiaua, apoi toarnă cana de apă. Acoperă și lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute, până carnea este fragedă și sosul scade ușor.
Între timp, prepară găluștele amestecând oul cu sarea și făina până obții un aluat moale. Cu o linguriță, ia din compoziție și pune direct în papricașul care fierbe, apoi pune capacul și lasă să fiarbă găluștele la foc mic aproximativ 8-10 minute.
După ce găluștele s-au fiert, toarnă smântâna lichidă în cratiță, amestecă ușor și mai lasă să fiarbă 3-5 minute fără capac. Stinge focul și presară pătrunjel verde proaspăt. Pofta buna!
Calorii: 252kcalCarbohidrati: 7gProteine: 40gGrasimi: 6gGrasimi Saturate: 2gColesterol: 154mgSodiu: 344mgPotasiu: 838mgFibre: 2gZahar: 2gVitamina A: 1235IUVitamina C: 97mgCalciu: 28mgFier: 1mg