Ciocanele Crocante de Pui
Ciocanele de pui crocante la cuptor, perfect condimentate și coapte până devin aurii și suculente, ideale pentru o masă delicioasă!
Preparare 10 minutes mins
Timp Gatire 45 minutes mins
Timp Total 55 minutes mins
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 12 bucati
Calorii 126 kcal
- 12 ciocanele de pui
- 4 lingurite faina
- 3 lingurite praf de copt
- 3 lingurite pudra de ceapa
- 3 lingurite pudra de usturoi
- 5 lingurite boia dulce
- 1 ½ lingurita sare
- 2 linguri ulei de masline
- ulei spray
Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu și așază un grătar deasupra.
Amestecă ingredientele pentru condimente într-un bol puțin adânc.
Unge ciocanelele de pui cu ulei de măsline. Întinde și trage pielea pe fiecare ciocanel pentru a acoperi cât mai mult din carne.
Tăvălește fiecare ciocanel prin mixul de condimente, apoi scutură excesul. Așază-le pe grătar și repetă procesul pentru toate pulpele.
Pulverizează generos pulpele cu ulei.
Coace timp de 30 de minute, întorcând ciocanelele la jumătatea timpului. Mărește temperatura la 220°C cu ventilator și coace încă 15 minute sau până când pielea devine crocantă. Poftă bună!
Calorii: 126kcalCarbohidrati: 1gProteine: 13gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 2gColesterol: 70mgSodiu: 154mgPotasiu: 184mgFibre: 0.2gZahar: 0.1gVitamina A: 240IUVitamina C: 0.1mgCalciu: 24mgFier: 1mg