Go Back
+ servings

Ciocanele Crocante de Pui

Ciocanele de pui crocante la cuptor, perfect condimentate și coapte până devin aurii și suculente, ideale pentru o masă delicioasă!
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 45 minutes
Timp Total 55 minutes
Categorie cina
Bucatarie Romanesc
Portii 12 bucati
Calorii 126 kcal

Ingrediente
  

  • 12 ciocanele de pui
  • 4 lingurite faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 3 lingurite pudra de ceapa
  • 3 lingurite pudra de usturoi
  • 5 lingurite boia dulce
  • 1 ½ lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • ulei spray

Instructiuni
 

  • Preîncălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu și așază un grătar deasupra.
  • Amestecă ingredientele pentru condimente într-un bol puțin adânc.
  • Unge ciocanelele de pui cu ulei de măsline. Întinde și trage pielea pe fiecare ciocanel pentru a acoperi cât mai mult din carne.
  • Tăvălește fiecare ciocanel prin mixul de condimente, apoi scutură excesul. Așază-le pe grătar și repetă procesul pentru toate pulpele.
  • Pulverizează generos pulpele cu ulei.
  • Coace timp de 30 de minute, întorcând ciocanelele la jumătatea timpului. Mărește temperatura la 220°C cu ventilator și coace încă 15 minute sau până când pielea devine crocantă. Poftă bună!

Video

Valori Nutritionale

Calorii: 126kcalCarbohidrati: 1gProteine: 13gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 2gColesterol: 70mgSodiu: 154mgPotasiu: 184mgFibre: 0.2gZahar: 0.1gVitamina A: 240IUVitamina C: 0.1mgCalciu: 24mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!