Chiftele Prajite
Chiftele prajite, suculente si bine condimentate, cu un gust autentic romanesc, ideale pentru o masa delicioasa alaturi de familie.
Preparare 20 minutes mins
Timp Gatire 25 minutes mins
Timp Total 45 minutes mins
Categorie cina, pranz
Bucatarie Romanesc
Portii 30 bucati
Calorii 97 kcal
- 1 kg carne tocata de porc
- 2 cepe medii tocate fin
- 6-7 catei de usturoi zdrobiti
- 2 oua
- 5 linguri pesmet ( sau 2 felii de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine)
- 1 legatura de marar proaspat tocat
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita boia dulce
- ulei pentru prajit
Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul , mararul, ouale, pesmetul, sarea, piperul, cimbrul si boiaua.
I-a cate o cantitate mica de compozitie si modeleaza bile de marimea unei nuci, apoi aplatizeaza-le usor, apoi trece fiecare chiftea obtinuta prin faina.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste chiftelele la foc mediu, pana devin aurii si crocante pe ambele parti. Scoate-le pe servetele absorbante.
Se servesc calde sau reci, alaturi de piure de cartofi, orez sau muraturi. Pofta buna!
Calorii: 97kcalCarbohidrati: 1gProteine: 6gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 3gColesterol: 35mgSodiu: 37mgPotasiu: 115mgFibre: 0.2gZahar: 0.3gVitamina A: 39IUVitamina C: 1mgCalciu: 10mgFier: 0.4mg