Go Back
+ servings

Chiftele Prajite

Chiftele prajite, suculente si bine condimentate, cu un gust autentic romanesc, ideale pentru o masa delicioasa alaturi de familie.
Preparare 20 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 45 minutes
Categorie cina, pranz
Bucatarie Romanesc
Portii 30 bucati
Calorii 97 kcal

Ingrediente
  

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe medii tocate fin
  • 6-7 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 oua
  • 5 linguri pesmet ( sau 2 felii de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine)
  • 1 legatura de marar proaspat tocat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita boia dulce
  • ulei pentru prajit

Instructiuni
 

  • Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul , mararul, ouale, pesmetul, sarea, piperul, cimbrul si boiaua.
  • I-a cate o cantitate mica de compozitie si modeleaza bile de marimea unei nuci, apoi aplatizeaza-le usor, apoi trece fiecare chiftea obtinuta prin faina.
  • Incinge uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste chiftelele la foc mediu, pana devin aurii si crocante pe ambele parti. Scoate-le pe servetele absorbante.
  • Se servesc calde sau reci, alaturi de piure de cartofi, orez sau muraturi. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 97kcalCarbohidrati: 1gProteine: 6gGrasimi: 7gGrasimi Saturate: 3gColesterol: 35mgSodiu: 37mgPotasiu: 115mgFibre: 0.2gZahar: 0.3gVitamina A: 39IUVitamina C: 1mgCalciu: 10mgFier: 0.4mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!