Quiche cu Spanac fara Crusta
Quiche-ul cu spanac fără crustă are o textură cremoasă, cu gust delicat de brânză și un strop de nucșoară, iar spanacul adaugă prospețime, fiind un preparat ușor și sănătos, perfect pentru orice masă.
Preparare 10 minutes mins
Timp Gatire 35 minutes mins
Timp Total 55 minutes mins
Categorie Breakfast
Bucatarie francez
Portii 7 bucati
Calorii 219 kcal
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica tocata fin
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 300 g spanac proaspat
- 4 oua mari
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100 g branza rasa
- 50 g parmezan ras
- sare si piper dupa gust
- ½ lingurita nucsoara macinata
Preincalzeste cuptorul la 180°C si unge o tava rotunda (aproximativ 22 cm diametru).
Incinge uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Caleste ceapa pana devine moale (3-4 minute). Adauga usturoiul si spanacul. Gateste pana cand spanacul se inmoaie, apoi lasa-l sa se raceasca usor.
Intr-un bol, bate ouale cu smantana lichida, branza rasa, sarea, piperul si nucsoara. Adauga amestecul de spanac si omogenizeaza.
Toarna compozitia in tava pregatita si coace timp de 30-35 de minute, pana cand se intareste si devine usor aurie.
Lasa sa se raceasca 5-10 minute inainte de a felia si servi. Pofta buna!
Calorii: 219kcalCarbohidrati: 5gProteine: 10gGrasimi: 18gGrasimi Saturate: 11gColesterol: 144mgSodiu: 355mgPotasiu: 343mgFibre: 1gZahar: 2gVitamina A: 4694IUVitamina C: 14mgCalciu: 236mgFier: 2mg