Gulas de Vita
Bucăți fragede de vită gătite lent într-un sos bogat cu paprika, legume și condimente, perfect pentru zilele reci.
Preparare 20 minutes mins
Timp Gatire 2 hours hrs
Timp Total 2 hours hrs 20 minutes mins
Categorie cina, vita
Bucatarie Romanesc
Portii 6 portii
Calorii 184 kcal
- 700 g carne de vita (taiata cuburi)
- 2 linguri ulei
- 2 cepe mari (tocate marunt)
- 2 morcovi (taiati rondele)
- 2-3 cartofi (taiati cuburi mari)
- 2 catei de usturoi (zdrobiti)
- 2 linguri boia dulce
- 1 lingurita chimen macinat
- 1 frunza de dafin
- 200 g rosii pasate
- 1 ardei gras (taiat fasii)
- 1 litru apa
- sare si piper (dupa gust)
- ¼ cana patrunjel proaspat tocat
Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie.
Adauga usturoiul zdrobit si mai caleste 1 minut.
Pune cuburile de vita in cratita si prajeste-le pana se rumenesc usor pe toate partile.
Presara boiaua dulce, chimen macinat si frunza de dafin. Amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform.
Adauga rosiile pasate si toarna apa pana cand carnea este acoperita complet.
Redu focul la mic, acopera cratita si lasa gulasul sa fiarba incet timp de aproximativ 1.5-2 ore, pana cand carnea devine frageda.
Cand carnea este aproape gata, adauga morcovii, cartofii si ardeiul gras. Mai lasa gulasul sa fiarba inca 20-30 de minute, pana cand legumele sunt moi.
Gusta si ajusteaza cu sare si piper dupa preferinta. Indeparteaza frunza de dafin si presara patrunjel proaspat tocat inainte de servire. Pofta buna!
Calorii: 184kcalCarbohidrati: 21gProteine: 18gGrasimi: 3gGrasimi Saturate: 1gColesterol: 27mgSodiu: 113mgPotasiu: 808mgFibre: 4gZahar: 5gVitamina A: 4230IUVitamina C: 47mgCalciu: 54mgFier: 3mg