Go Back
+ servings

Gulas de Vita

Bucăți fragede de vită gătite lent într-un sos bogat cu paprika, legume și condimente, perfect pentru zilele reci.
Preparare 20 minutes
Timp Gatire 2 hours
Timp Total 2 hours 20 minutes
Categorie cina, vita
Bucatarie Romanesc
Portii 6 portii
Calorii 184 kcal

Ingrediente
  

  • 700 g carne de vita (taiata cuburi)
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari (tocate marunt)
  • 2 morcovi (taiati rondele)
  • 2-3 cartofi (taiati cuburi mari)
  • 2 catei de usturoi (zdrobiti)
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 frunza de dafin
  • 200 g rosii pasate
  • 1 ardei gras (taiat fasii)
  • 1 litru apa
  • sare si piper (dupa gust)
  • ¼ cana patrunjel proaspat tocat

Instructiuni
 

  • Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine aurie.
  • Adauga usturoiul zdrobit si mai caleste 1 minut.
  • Pune cuburile de vita in cratita si prajeste-le pana se rumenesc usor pe toate partile.
  • Presara boiaua dulce, chimen macinat si frunza de dafin. Amesteca bine pentru ca aromele sa se distribuie uniform.
  • Adauga rosiile pasate si toarna apa pana cand carnea este acoperita complet.
  • Redu focul la mic, acopera cratita si lasa gulasul sa fiarba incet timp de aproximativ 1.5-2 ore, pana cand carnea devine frageda.
  • Cand carnea este aproape gata, adauga morcovii, cartofii si ardeiul gras. Mai lasa gulasul sa fiarba inca 20-30 de minute, pana cand legumele sunt moi.
  • Gusta si ajusteaza cu sare si piper dupa preferinta. Indeparteaza frunza de dafin si presara patrunjel proaspat tocat inainte de servire. Pofta buna!

Video

Valori Nutritionale

Calorii: 184kcalCarbohidrati: 21gProteine: 18gGrasimi: 3gGrasimi Saturate: 1gColesterol: 27mgSodiu: 113mgPotasiu: 808mgFibre: 4gZahar: 5gVitamina A: 4230IUVitamina C: 47mgCalciu: 54mgFier: 3mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!