Pregătește o tavă de 25 cm cu tub, pulverizând-o cu spray antiaderent.
Preîncălzește cuptorul la 175°C.
Cerne împreună făina, praful de copt și sarea.
Într-un bol de mixare, bate gălbenușurile de ou până devin foarte pufoase și groase.
Adaugă treptat zahărul și bate timp de 2 minute la viteză mare, oprindu-te ocazional pentru a curăța marginile bolului.
Redu viteza mixerului la minim și adaugă vanilia, esenta de migdale și laptele rece.
Adaugă treptat, dar rapid, amestecul de făină cernută în timp ce mixezi la viteză mică, curățând bolul.
Bate doar cât să se încorporeze, aproximativ 2 minute.
Toarnă aluatul în tava pregătită.
Coace timp de 50-60 de minute sau până când prăjitura capătă o culoare aurie deschisă și o scobitoare introdusă în cea mai groasă parte iese curată sau cu firimituri uscate.
Lasă prăjitura să se răcească timp de 15 minute pe un grătar înainte de a o scoate din tavă. Desprinde marginile cu o spatulă, apoi scoate prăjitura din tavă. Las-o să se răcească complet pe un grătar.
Serveste prajitura simplă, pudrată cu zahăr, alături de frișcă și fructe proaspete. Pofta buna!