Bilute de Branza Aperitiv
Biluțele de brânză au un gust cremos, ușor sărat, cu arome proaspete de verdeață și un strat crocant dat de semințele sau nucile cu care sunt decorate.
Preparare 15 minutes mins
Timp Total 45 minutes mins
Categorie Aperitiv, retete de sarbatori
Bucatarie Romanesc
Portii 12 bucati
Calorii 140 kcal
- 200 g branza telemea rasa
- 200 g crema de branza
- 50 g cascaval ras
- 2-3 linguri smantana (pentru a lega compoziția, dacă este necesar)
- 1 legatura patrunjel (tocat fin)
- 50 g seminte (susane, semințe de mac, nucă măcinată sau migdale măcinate, pentru decor)
Intr-un castron, amestecă brânza telemea rasă, brânza proaspătă și cașcavalul. Adaugă pătrunjelul tocat fin.
Dacă amestecul este prea tare, adaugă 1-2 linguri de smântână pentru a-l face ușor de modelat.
Ia câte o linguriță de compoziție și modelează biluțe mici, de mărimea unei nuci, cu mâinile umezite ușor în apă.
Tăvălește biluțele prin semințe de susan, mac, nucă măcinată sau migdale, după preferință. Poți folosi mai multe tipuri de semințe pentru un aspect variat.
Așază biluțele pe un platou și lasă-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru a se întări.
Calorii: 140kcalCarbohidrati: 3gProteine: 5gGrasimi: 12gGrasimi Saturate: 7gColesterol: 35mgSodiu: 269mgPotasiu: 66mgFibre: 1gZahar: 1gVitamina A: 334IUVitamina C: 0.2mgCalciu: 190mgFier: 1mg