Go Back
+ servings

Gofre belgiene

Gofrele sunt crocante la exterior, pufoase în interior și au un gust delicios de vanilie, perfecte pentru un mic dejun deosebit cu sirop de arțar, fructe de pădure și frișcă.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 20 minutes
Timp Total 35 minutes
Categorie desert
Bucatarie American
Portii 8 bucati
Calorii 306 kcal

Ingrediente
  

  • 250 g faina
  • 70 g amidon de porumb
  • 15 g praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • ½ lingurita sare
  • 2 oua mari albusurile separate de galbenusuri
  • 115 g unt topit
  • 480 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Instructiuni
 

  • Preîncălzește aparatul de făcut gofre, unge-l cu spray de gătit antiaderent și lasă-l deoparte.
  • Într-un bol mare, adaugă făina, amidonul de porumb, praful de copt, zahărul și sarea, apoi amestecă-le bine cu un tel.
  • Într-un alt bol, bate albușurile de ou cu un mixer de mână până obții vârfuri tari. Lasă-le deoparte.
  • Adaugă gălbenușurile , untul topit, laptele și extractul de vanilie în bolul cu amestecul de făină și mixează până la omogenizare. Incorporează ușor albușurile bătute cu o spatulă.
  • Toarnă aluatul pe aparatul de vafe fierbinte și gătește conform instrucțiunilor producătorului(4-5 minute).
  • Servește imediat cu sirop de arțar, fructe și frișcă. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 306kcalCarbohidrati: 36gProteine: 7gGrasimi: 15gGrasimi Saturate: 9gColesterol: 79mgSodiu: 356mgPotasiu: 146mgFibre: 1gZahar: 4gVitamina A: 520IUCalciu: 201mgFier: 2mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!