Go Back
+ servings

Cartofi Noi cu Marar si Ceapa Verde

Cartofii noi cu mărar și ceapă verde o rețetă ușor de preparat, cu un gust proaspăt, perfectă pentru o masă de vară.
Preparare 15 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 40 minutes
Categorie Garnitura
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 202 kcal

Ingrediente
  

  • 1 kg cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3-4 fire de ceapa verde tocate
  • 1 legatura de marar proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 catei de usturoi maruntiti

Instructiuni
 

  • Pune cartofii intr-o oala mare cu apa sarata si adu-i la fierbere. Fierbe-i timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand sunt fragezi, dar nu sfaramiciosi. Verifica-i cu o furculita.
  • Scurge cartofii bine de apa si lasa-i deoparte.
  • Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa verde, usturoiul si caleste-le timp de 2-3 minute pana devin moi si usor aurii.
  • Adauga cartofii fierti in tigaie si amesteca usor pentru a-i acoperi uniform cu uleiul si ceapa verde. Gateste-i timp de 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand se rumenesc usor.
  • Presara mararul tocat peste cartofii din tigaie si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
  • Serveste cartofii noi cu marar si ceapa verde ca garnitura pentru friptura sau peste, sau bucura-te de ei ca atare, cu o salata proaspata. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 202kcalCarbohidrati: 45gProteine: 5gGrasimi: 1gGrasimi Saturate: 0.1gSodiu: 17mgPotasiu: 1085mgFibre: 6gZahar: 2gVitamina A: 114IUVitamina C: 52mgCalciu: 40mgFier: 2mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!