Cartofi Noi cu Marar si Ceapa Verde
Cartofii noi cu mărar și ceapă verde o rețetă ușor de preparat, cu un gust proaspăt, perfectă pentru o masă de vară.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 25 minutes mins
Timp Total 40 minutes mins
Categorie Garnitura
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 202 kcal
- 1 kg cartofi noi taiati in jumatati sau sferturi
- 2 linguri ulei de masline
- 3-4 fire de ceapa verde tocate
- 1 legatura de marar proaspat tocat
- sare si piper dupa gust
- 2-3 catei de usturoi maruntiti
Pune cartofii intr-o oala mare cu apa sarata si adu-i la fierbere. Fierbe-i timp de aproximativ 10-15 minute sau pana cand sunt fragezi, dar nu sfaramiciosi. Verifica-i cu o furculita.
Scurge cartofii bine de apa si lasa-i deoparte.
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa verde, usturoiul si caleste-le timp de 2-3 minute pana devin moi si usor aurii.
Adauga cartofii fierti in tigaie si amesteca usor pentru a-i acoperi uniform cu uleiul si ceapa verde. Gateste-i timp de 5-7 minute, amestecand ocazional, pana cand se rumenesc usor.
Presara mararul tocat peste cartofii din tigaie si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Serveste cartofii noi cu marar si ceapa verde ca garnitura pentru friptura sau peste, sau bucura-te de ei ca atare, cu o salata proaspata. Pofta buna!
Calorii: 202kcalCarbohidrati: 45gProteine: 5gGrasimi: 1gGrasimi Saturate: 0.1gSodiu: 17mgPotasiu: 1085mgFibre: 6gZahar: 2gVitamina A: 114IUVitamina C: 52mgCalciu: 40mgFier: 2mg