Creveti cu Unt si Usturoi
Delicioșii creveti, sărați și fragezi, se îmbină perfect cu aroma bogată a untului topit și a usturoiului, creând o explozie de gust în fiecare mușcătură. Un adevărat festin pentru papilele gustative!
Preparare 5 minutes mins
Timp Gatire 10 minutes mins
Timp Total 15 minutes mins
Categorie cina
Bucatarie American
Portii 4 portii
Calorii 113 kcal
- 500 g creveti decorticati
- 3 catei usturoi tocati
- 3 catei usturoi zdrobiti
- sucul de la o lamaie
- ¼ cana unt
- sare si piper dupa gust
- ¼ cana patrunjel proaspat tocat
Intr-un castron adauga crevetii , sare si piper si amesteca. Pune deoparte.
Intr-o tigaie medie la foc mediu, topeste untul. Adauga zeama de lamaie, usturoiul zdrobit si cel tocat.
Adauga crevetii în tigaie și găteste-i timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin roz și opaci.
Presara pătrunjelul proaspăt tocat deasupra și amesteca ușor.
Serveste crevetii calzi, ideal alături de felii de pâine proaspătă pentru a înmuia în deliciosul sos de unt și usturoi. Pofta buna!
Calorii: 113kcalCarbohidrati: 1gProteine: 25gGrasimi: 1gGrasimi Saturate: 0.2gColesterol: 201mgSodiu: 150mgPotasiu: 348mgFibre: 0.1gZahar: 0.04gVitamina A: 7IUVitamina C: 1mgCalciu: 88mgFier: 1mg