Cartofi Crocanti cu Parmezan
Degustând acești cartofi cu parmezan, vei descoperi o combinație irezistibilă de arome și texturi - crocante și aurii la exterior, moi și pufoși în interior, cu o notă subtilă de usturoi care îți vor răsfăța simțurile.
Preparare 10 minutes mins
Timp Gatire 25 minutes mins
Timp Total 35 minutes mins
Categorie Garnitura, gustare
Bucatarie American
- 700 g cartofi mici taiati in jumatati
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 cana parmezan ras
- ½ lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- ¼ cana patrunjel proaspat tocat
- 1 lingurita condiment cajun optional
- 3 catei usturoi tocati
Preincalzeste cuptorul la 200°C. Unge tigaia cu o lingura de ulei și presara parmezanul proaspat ras.
Intr-un castron mare amesteca cartofii, lingura de ulei ramasa, usturoiul, sarea si piperul. Aici poti adauga optional si o lingurita de condiment cajun daca ai. Adauga cartofii cu fata in jos pe patul de parmezan ras.
Coace in cuptorul preîncălzit până când parmezanul capătă o culoare frumoasă aurie și cartofii sunt moi, aproximativ 25-30 de minute. Lăsați-i să se răcească timp de 5 minute și apoi desprindeți bucățile, presara patrunjel si serveste. Pofta buna!
Calorii: 135kcalCarbohidrati: 31gProteine: 4gGrasimi: 0.2gGrasimi Saturate: 0.04gSodiu: 11mgPotasiu: 737mgFibre: 4gZahar: 1gVitamina A: 4IUVitamina C: 34mgCalciu: 21mgFier: 1mg