Go Back
+ servings

Cartofi Crocanti cu Parmezan

Degustând acești cartofi cu parmezan, vei descoperi o combinație irezistibilă de arome și texturi - crocante și aurii la exterior, moi și pufoși în interior, cu o notă subtilă de usturoi care îți vor răsfăța simțurile.
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 25 minutes
Timp Total 35 minutes
Categorie Garnitura, gustare
Bucatarie American
Portii 4
Calorii 135 kcal

Ingrediente
  

  • 700 g cartofi mici taiati in jumatati
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 cana parmezan ras
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • ¼ cana patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingurita condiment cajun optional
  • 3 catei usturoi tocati

Instructiuni
 

  • Preincalzeste cuptorul la 200°C. Unge tigaia cu o lingura de ulei și presara parmezanul proaspat ras.
  • Intr-un castron mare amesteca cartofii, lingura de ulei ramasa, usturoiul, sarea si piperul. Aici poti adauga optional si o lingurita de condiment cajun daca ai. Adauga cartofii cu fata in jos pe patul de parmezan ras.
  • Coace in cuptorul preîncălzit până când parmezanul capătă o culoare frumoasă aurie și cartofii sunt moi, aproximativ 25-30 de minute. Lăsați-i să se răcească timp de 5 minute și apoi desprindeți bucățile, presara patrunjel si serveste. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 135kcalCarbohidrati: 31gProteine: 4gGrasimi: 0.2gGrasimi Saturate: 0.04gSodiu: 11mgPotasiu: 737mgFibre: 4gZahar: 1gVitamina A: 4IUVitamina C: 34mgCalciu: 21mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!