Salata Orientala
Descoperă savoarea autentică a Orientului cu această salată orientală de cartofi, o explozie de arome și texturi care te vor cuceri de la prima gustare.
Preparare 15 minutes mins
Timp Gatire 20 minutes mins
Timp Total 35 minutes mins
Categorie Aperitiv, Garnitura, salata
Bucatarie Romanesc
Portii 4 portii
Calorii 188 kcal
- 500 g cartofi
- 1 ceapa rosie tăiată solzișori subțiri
- 1 ceapa galbena tăiată solzișori subțiri
- ½ cana ceapa verde tocata
- 2 linguri otet
- 3 linguri ulei vegetal
- 4 oua
- 3 gogosari murati taiat felii subtiri
- sare si piper dupa gust
- 1 cana masline negre
Începe prin a pune cartofii cu coajă la fiert în apă cu sare. Fierbe până când aceștia sunt moi, lasa sa se raceasca apoi curata de coaja si taie-i cubulețe.
Într-un castron, amesteca ceapa roșie și ceapa galbenă tocate cu oțetul, sarea și piperul. Lasa-le să se marineze timp de aproximativ 15 minute.
Între timp, fierbe ouăle în apă cu sare până devin tari. Raceste-le, taie-le în felii subtiri și lasa-le deoparte.
Într-un alt castron, amesteca cartofii răciți cu ceapa marinată, ceapa verde tocată, ouăle fierte tari tăiate în sferturi, gogoșarul murat tăiat în fâșii și măslinele negre.
În final, stropeste salata cu ulei de măsline, amesteca bine și ajusteaza gustul cu sare și piper.
Servește salata orientală ca un aperitiv delicios sau ca o garnitură sănătoasă pentru felul principal. Poftă bună!
Calorii: 188kcalCarbohidrati: 27gProteine: 9gGrasimi: 5gGrasimi Saturate: 2gColesterol: 164mgSodiu: 76mgPotasiu: 668mgFibre: 4gZahar: 3gVitamina A: 243IUVitamina C: 29mgCalciu: 53mgFier: 2mg