Salata Italiana De Paste
Salata italiana de paste plina de savoare si racoritoare. Preparata cu paste delicate, salam afumat, legume si ierburi proaspete, doua tipuri de branza si un sos aromat de casa.
Preparare 20 minutes mins
Timp Gatire 7 minutes mins
Timp Total 27 minutes mins
Categorie Paste
Bucatarie Italian
Portii 12
Calorii 459 kcal
- 450 g paste Fusilli
- 250 g salam
- 3 ceasti rosii cherry
- 1 ceasca masline negre feliate
- 2 cesti ardei gras tocat
- ½ ceasca ceapa rosie tocata
- ⅓ ceasca busuioc proaspat tocat
- ½ ceasca patrunjel proaspat
- 100 g parmezan ras
- 200 g mini mozzarella
Pentru sos
- sare si piper
- ½ lingurita fulgi de chili
- 1 lingurita miere
- 2 lingurite usturoi ras
- 2 lingurite mustar dijon
- 1 ceasca ulei de masline
- ¼ ceasca suc de lamaie
- 1 lingurita oregano uscat
Gătește pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj . Reține ½ cană de apă de la fiertul pastelor, apoi scurge pastele.
Pentru dressing, amestecă ulei de măsline, suc de lămâie, oregano, muștar, miere, usturoi, fulgi de ardei roșu și condimentează ușor cu sare și piper, după gust.
Adaugă pastele răcite într-un bol mare împreună cu salam, roșii, măsline, ardei gras, ceapă roșie, perle de mozzarella, parmezan, pătrunjel și busuioc.
Toarna dressingul peste ingredientele din bol împreună cu ¼ cană de apă de la fiertul pastelor. Amestecă bine pentru a le acoperi uniform. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Salata poate fi servită imediat sau o poți baga la frigider timp de 1-2 ore înainte de servire. Pofta buna!
Calorii: 459kcalCarbohidrati: 19gProteine: 14gGrasimi: 38gGrasimi Saturate: 8gColesterol: 32mgSodiu: 1196mgPotasiu: 295mgFibre: 3gZahar: 3gVitamina A: 1420IUVitamina C: 44mgCalciu: 166mgFier: 2mg