Go Back
+ servings

Saratele Cu Branza

Această rețetă de saratele cu branza este o alegere excelentă pentru o varietate de ocazii, de la petreceri și evenimente speciale la o gustare rapidă pentru cină sau un picnic în aer liber. Ingrediente simple și ușor de găsit se combină pentru a crea un gust perfect echilibrat, iar adaosul de semințe de susan adaugă o notă subtilă de aromă și textură.
Preparare 10 minutes
Timp Gatire 30 minutes
Timp Total 1 hour 10 minutes
Categorie Aperitiv, gustare
Portii 18
Calorii 207 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g branza rasa
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua 1 ou pentru aluat si 1 ou pentru uns saratelele
  • seminte de susan optional

Instructiuni
 

  • Intr-un bol mare, amestecati untul si branza rasa pana la omogenizare.
  • Adaugati oul si amestecati pana cand este incorporat.
  • Adaugati faina, praful de copt si sarea si amestecati pana cand se formeaza un aluat omogen.
  • Formati o bila din aluat si puneti-l intr-un castron acoperit cu folie alimentara la frigider pentru 30 minute.
  • Incalziti cuptorul la 180 C si acoperiti o tava cu hartie de copt.
  • Scoateti aluatul din frigider si intinde o foaie cu facaletul, iar cu ajutorul unul taietor de pizza formati saratele dupa preferinte.
  • Bateti oul ramas si folositi-l pentru a unge saratelele.
  • Presarati semintele de susan pe deasupra saratelelor si puneti-le pe tava de copt.
  • Coaceti saratelele timp de 20-30 minute, pana cand devin aurii si crocante.
  • Lasati saratelele sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a servi. Pofta buna!

Valori Nutritionale

Calorii: 207kcalCarbohidrati: 16gProteine: 5gGrasimi: 13gGrasimi Saturate: 8gColesterol: 53mgSodiu: 303mgPotasiu: 40mgFibre: 1gZahar: 0.1gVitamina A: 412IUVitamina C: 0.001mgCalciu: 100mgFier: 1mg
Ati incercat reteta?Spuneti-mi cum v-a iesit!