Saratele Cu Branza
Această rețetă de saratele cu branza este o alegere excelentă pentru o varietate de ocazii, de la petreceri și evenimente speciale la o gustare rapidă pentru cină sau un picnic în aer liber. Ingrediente simple și ușor de găsit se combină pentru a crea un gust perfect echilibrat, iar adaosul de semințe de susan adaugă o notă subtilă de aromă și textură.
Preparare 10 minutes mins
Timp Gatire 30 minutes mins
Timp Total 1 hour hr 10 minutes mins
Categorie Aperitiv, gustare
Portii 18
Calorii 207 kcal
200 g branza rasa 200 g unt la temperatura camerei 400 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sare 2 oua 1 ou pentru aluat si 1 ou pentru uns saratelele seminte de susan optional
Intr-un bol mare, amestecati untul si branza rasa pana la omogenizare.
Adaugati oul si amestecati pana cand este incorporat.
Adaugati faina, praful de copt si sarea si amestecati pana cand se formeaza un aluat omogen.
Formati o bila din aluat si puneti-l intr-un castron acoperit cu folie alimentara la frigider pentru 30 minute.
Incalziti cuptorul la 180 C si acoperiti o tava cu hartie de copt.
Scoateti aluatul din frigider si intinde o foaie cu facaletul, iar cu ajutorul unul taietor de pizza formati saratele dupa preferinte.
Bateti oul ramas si folositi-l pentru a unge saratelele.
Presarati semintele de susan pe deasupra saratelelor si puneti-le pe tava de copt.
Coaceti saratelele timp de 20-30 minute, pana cand devin aurii si crocante.
Lasati saratelele sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a servi. Pofta buna!
Calorii: 207 kcal Carbohidrati: 16 g Proteine: 5 g Grasimi: 13 g Grasimi Saturate: 8 g Colesterol: 53 mg Sodiu: 303 mg Potasiu: 40 mg Fibre: 1 g Zahar: 0.1 g Vitamina A: 412 IU Vitamina C: 0.001 mg Calciu: 100 mg Fier: 1 mg
Spuneti-mi cum v-a iesit!