Cake Pops cu cocos, miere si gem de zmeura, invelite intr-o glazura de ciocolata alba, un desert racoritor, cremos si plin de savoare. Fiecare inghititura e o combinatie perfecta intre dulceata tropicala si aroma fructata a zmeurei.

RETETA DE CAKE POPS CU COCOS
Cake Pops cu cocos si zmeura sunt super usor de facut si nu au nevoie de coacere, doar amesteci, modelezi si le dai la congelator. Dulci, colorate si crocante la exterior, sunt ideale pentru zilele de nastere, gustari la scoala sau pentru un mic rasfat acasa. Copiii le adora si se fac rapid, cu ingrediente simple, fara batai de cap.

INGREDIENTE NECESARE CAKE POPS CU COCOS

Fulgii de cocos : Sunt baza retetei si ofera textura cremoasa si aroma tropicala. Fulgii de cocos absorb mierea si gemul, formand o compozitie care se leaga bine.
Mierea : Leaga ingredientele intre ele si adauga dulceata naturala. Este esentiala pentru a obtine bilute care se modeleaza usor.
Gem de zmeura : Da culoare, aroma fructata si un plus de umiditate compozitiei. Face ca cake pops-urile sa fie colorate si atractive pentru copii. Poti folosi orice alt gem dens de fructe.
Ciocolata alba : Formeaza stratul exterior crocant si dulce care contrasteaza cu miezul moale si fructat. Face cake pops-urile mai elegante si atragatoare vizual.
CUM SA PREGATESTI CAKE POPS CU COCOS
PREPARA COMPOZITIA : Intr-un bol mare, amesteca fulgii de cocos, mierea si gemul de zmeura. Framanta usor pana obtii o compozitie care se leaga bine.

FORMEAZA CAKE POPS-URILE : Ia cate o lingura din compozitie si modeleaza in forma rotunda, infige betele de cake pops, pune-le intr-o tava cu hartie de copt si baga in congelator timp de 30 minute.
PREGATESTE GLAZURA : Topeste ciocolata alba ( bain-marie sau la microunde, in reprize de 15-20 secunde)

GLAZUREAZA : Scoate cake pops-urile din congelator si scufunda-le in ciocolata alba topita. Pune-le inapoi pe hartie de copt si decoreaza-le cu bombonele colorate sau fulgi de cocos. Pune-le la frigider pentru 15 minute sau la congelator 5 minute, pana ciocolata se intareste complet.


SFATURI UTILE
- Compozitia trebuie sa fie usor lipicioasa dar ferma. Daca se destrama cand formezi bilutele adauga putin gem sau fulgi de cocos pana obtii consistenta potrivita.
- Scoate bilutele doar dupa ce s-au intarit la congelator. Daca sunt prea moi, ciocolata nu va adera corect si stratul va fi inegal.
- Presara fulgi de cocos, bombonele colorate, sau bucatele de fructe inainte ca glazura sa se intareasca. Ofera un efect vizual super dragut si textura extra.
- Infige batul adanc in biluta si preseaza usor. Daca compozitia e prea moale, asteapta cateva minute la congelator inainte sa le glazurezi.
- Cake Pops-urile se pastreaza la frigider pana la 5-7 zile, dar stratul de ciocolata se poate inmuia usor. La congelator pot fii pastrate 1 luna. Scoate-le 5-10 minute inainte de servire pentru o textura moale si cremoasa.

DESCOPERA RETETE NOI

Cake Pops cu Cocos
Ingrediente
Pentru compozitie
- 300 g fulgi de cocos
- 4 linguri miere
- 5 linguri gem de zmeura (dupa cat de moale e)
Pentru glazura
- 250 g ciocolata alba
Instructiuni
- Intr-un bol mare, amesteca fulgii de cocos, mierea si gemul de zmeura.
- Framanta usor pana obtii o compozitie care se leaga bine. Daca este prea moale mai adauga fulgi de cocos, iar daca este prea tare mai adauga gem de zmeura.
- Ia cate o lingura din compozitie si modeleaza o forma rotunda, infige betele de cake pops, pune-le pe o tava cu hartie de copt.
- Da tava la congelator 30 minute, pana se intaresc bine.
Pregateste glazura
- Topeste ciocolata alba (bain-marie sau la microunde, in reprize de 15-20 secunde)
- Scoate cake pops-urile reci si scufunda-le in ciocolata alba topita.
- Pune-le inapoi pe hartia de copt si, daca vrei, presara deasupra bombonele sau fulgi de cocos.
- Pune-le la frigider 15 minute sau la congelator 5 minute, pana ciocolata se intareste complet.
Notes
- Compozitia trebuie sa fie usor lipicioasa, dar ferma. Daca se destrama, mai adauga o lingurita de gem, daca este prea moale putin cocos in plus.
- Cake Pops-urile trebuie sa fie reci sau semi-inghetate cand le glazurezi, altfel ciocolata nu va adera frumos.
- Topirea lenta (bain-marie) ofera o textura fina si un luciu frumos.






Lasa Un Comentariu